"Wenger blijft bij Arsenal"

Het ziet er naar uit dat Arsène Wenger toch bij Arsenal blijft. De Franse trainer krijgt de laatste weken bakken kritiek over zich heen, maar lijkt zijn contract toch te verlengen. Dat zegt Tony Pulis – de trainer van West Bromwich Albion – maandag in de Engelse media. “Hij heeft me gezegd dat hij blijft.”

West Brom won afgelopen weekend nog met 3-1 van Arsenal. Voor de Gunners was het al de vierde nederlaag in hun laatste vijf competitiewedstrijden en dus klinkt de roep om een “Wexit” (= Wenger buiten) steeds luider bij de supporters van Arsenal.

Toch lijkt die er nog niet te komen. Tony Pulis zou naar eigen zeggen verrast zijn als Wenger vertrekt bij Arsenal. “Hij heeft me immers gezegd dat hij zou blijven.” Wenger zelf bevestigde afgelopen weekend dat hij een beslissing heeft genomen over zijn toekomst en dat hij die “zeer binnenkort” zal communiceren.

"Nieuw contract"
Arsène Wenger staat al sinds 1996 aan het roer bij de Gunners. Zijn contract loopt er eind dit seizoen af en volgens de Britse media heeft Stan Kroenke, de Amerikaanse eigenaar van de club, de Franse trainer een nieuw contract voor twee seizoenen aangeboden. 

In de voorbije twintig seizoenen won Wenger met Arsenal zes keer de FA Cup (1998, 2002, 2003, 2005, 2014 en 2015) en drie keer de Premier League. De laatste landstitel dateert wel al van 2004, nadat het ook kampioen speelde in 1998 en 2002. In 2006 verloren Wenger en Arsenal de finale van de Champions League van FC Barcelona.