Wat gebeurde er na Manchester Derby?

De Engelse media zijn in de ban van de Manchester Derby. Niet van de wedstrijd zelf, maar wel van de incidenten die na de match plaatsvonden. José Mourinho zou water en melk over zich gekregen hebben, City-assistent Mikel Arteta liep een snijwonde op aan zijn hoofd. Beide clubs vertellen een ander verhaal, de Engelse voetbalbond is een onderzoek gestart.

Volgens de Britse media gaat het om een knokpartij in de spelerstunnel van Old Trafford na de derby tussen Manchester United en Manchester City. City, dat de wedstrijd won met 1-2, zou de muziek in hun kleedkamer enorm luid hebben gezet, tot groot ongenoegen van José Mourinho. De trainer van Manchester United ging dat vervolgens duidelijk maken aan de bezoekers en er zouden woorden zijn gevallen.

Twee verhalen
Volgens Man United greep City-doelman Ederson Mourinho vast waarop er wat geduwd en getrokken werd. Enkele spelers van Manchester City zouden dan met waterflesjes en een karton melk gegooid hebben richting de Portugese trainer.

Het verhaal bij Manchester City klinkt dan weer helemaal anders. Volgens hen stormde Mourinho kwaad de kleedkamer binnen en richtte hij zich tot Ederson. Enkele andere officials van Man U zouden ook geprobeerd hebben de kleedkamer binnen te stormen. In de schermutselingen die daarop volgden geraakte City-assistent Mikel Arteta gewond. Sommige media melden dat hij een snijwonde aan zijn hoofd opliep door een flesje dat Romelu Lukaku zou gegooid hebben.

Onderzoek FA
De Engelse voetbalbond heeft een onderzoek geopend. Beide clubs kunnen hun versie van de feiten doorsturen voor morgen, 13 december. Wat de gevolgen zijn, is onduidelijk. Zeker is dat het moeilijk wordt voor de FA om bewijzen te vinden.