Waasland-Beveren haalt uit

Waasland-Beveren haalt uit en wint met 2-5 op het veld van Zulte-Waregem, dankzij onder meer vier treffers van scherpschutter Thelin. Essevee blijft hangen op de zevende plek, maar het voelt de hete adem van Waasland-Beveren dat volgt op één puntje in de stand.

In een interessante eerste helft zorgde Thelin voor de openingsgoal, na een knappe assist van Morioka. Even later gaat Schryvers in de zestien hangen aan Olayinka, strafschop, en zo werd het 1-1 via Hamalainen. Lang hoefde Waasland-Beveren niet te wachten op een nieuwe goal want Thelin scoorde in de twintigste minuut zijn tweede doelpunt. De Waaslanders claimden nog tweemaal een penalty, die niet werd toegekend door scheidsrechter Van Driessche, en zo staat het 1-2 aan de pauze.

Ook spektakel na de rust als Baudry aan het blunderen gaat, en Thelin kon afwerken voor een 1-3 voorsprong. Thuisploeg Zulte-Waregem bleef druk zetten en werd daar via Nill De Pauw voor beloond, hij knalde via het hoofd van Seck in doel: 2-3 in een spannende match. Maar als dan ook doelman Leali in de fout gaat, kan Ampomah de geruststellende 2-4 binnen leggen. Alsof dat nog niet genoeg was, maakt Thelin van dichtbij zijn vierde treffer van de avond. Een