VIDEO: Real met moeite voorbij Boussoufa

Real Madrid heeft zich met heel wat moeite geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. Real haalde het met 1-2 van Al Jazira, de club van Mbark Boussoufa. De scheidsrechter en videoref speelden een hoofdrol.

Eerst en vooral speelde Al Jazira-doelman Khaseif zich in de kijker met enkele knappe reddingen. Real Madrid kon uiteindelijk twee keer scoren in de eerste helft, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Een voor een duwfout, een tweede na tussenkomst van de videoref voor buitenspel. Geen voorsprong dus voor Real, maar wel voor Al Jazira. Romarinho bracht de club vlak voor rust op voorsprong.

Na de pauze verdubbelde Mbark Boussoufa de score. Maar het doelpunt van de ex-speler van AA Gent en Anderlecht werd afgekeurd, al duurde het enkele minuten eer die beslissing werd genomen. Real Madrid bleef nadien de betere ploeg. Cristiano Ronaldo maakte gelijk en invaller Gareth Bale zorgde tien minuten voor tijd voor de winning goal.

Real Madrid stoot zo door naar de finale van het WK voor clubs. Daarin neemt de Koninklijke het zaterdag op tegen het Braziliaanse Grêmio. 

Bekijk de beelden van de wedstrijd hier