Verschueren: "RSCA in goede handen"

Ex-manager van Anderlecht Michel Verschueren is erg tevreden met Marc Coucke als koper. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. “Ik ben erg trots: Anderlecht is in goede handen terechtgekomen.”  

De raad van bestuur zat gisteren samen met de kandidaat-kopers van de club, en daar kwam een heel verrassende naam uit de bus: Marc Coucke, de huidige eigenaar van voetbalclub Oostende. “Coucke is een man met veel ambitie en met kapitaal”, aldus Verschueren. “Hij kent het Belgisch voetbal door en door. Ik denk dat met deze koop het sportieve niveau van Anderlecht veilig gesteld wordt.”

Met de koop is het duidelijk dat zoon Michael Verschueren een grote rol krijgt binnen Anderlecht. Maar verdere details wil 'Mister' Verschueren daar niet over kwijt. "Ik wil Herman Van Holsbeek niet nerveus maken", klinkt het. 

Stunt
Marc Coucke voerde al weken in het grootste geheim gesprekken en telde maar liefst 80 miljoen euro neer voor Anderlecht. Een grote stunt, geeft ook Verschueren toe. "Het is ongelofelijk dat ze dit zo lang geheim hebben kunnen houden", zegt hij. 

Lees ook: Coucke koopt Anderlecht: "Zeer fier en ambitieus"