Vanhaezebrouck officieel bij Anderlecht

De kogel is eindelijk officieel door de kerk: Hein Vanhaezebrouck wordt de nieuwe trainer van Anderlecht. Vanaf woensdag gaat hij de training ook leiden, hij tekent een contract voor drie jaar. "Dit is de grootste club", zegt een ambitieuze Hein.

De naam Vanhaezebrouck waait al langer door de tribunes van het Astridpark. Zo werd hij vorig jaar al de gedoodverfde opvolger van Weiler genoemd, toen diens stoel wankelde na een moeizaam seizoensbegin.

Sinds Weiler effectief trainer af is, dook de naam van Hein Vanhaezebrouck meteen weer op. Toch zat het momentum nog niet juist: de Buffalo's wonnen twee keer op een rij, Hein leek de trein stilaan weer op de rails te krijgen. Maar na een pijnlijke thuisnederlaag tegen Zulte Waregem was het op bij Vanhaezebrouck. "Het was al een tijdje op, maar dat was de druppel", legt Vanhaezebrouck uit.

Maar de overgang liet toch even op zich wachten: Anderlecht bevestigde de interesse in Vanhaezebrouck, die laatste stak zijn interesse niet weg, maar officieel was er nog geen deal, ondanks de blijvende geruchten. Tot vandaag dus.

De logische stap
"Het is een logische stap", aldus Vanhaezebrouck. "In België kan je als je van Gent komt enkel nog naar Anderlecht. De andere keuze is het buitenland", is de rationele uitleg. Maar er is ook een emotionele: "Ik ben al altijd fan van Anderlecht geweest. Het is de grootste club. Als kind was alles, van lat tot pennenzak paars en wit".

Volgens operationeel directeur Jo Van Biesbroeck liggen de verwachtingen hoog: "Die liggen altijd hoog bij Anderlecht. We hopen dat Vanhaezebrouck ons terugbrengt naar het niveau waar we horen".

 

Vol aan de bak
Bij Anderlecht moet Vanhaezebrouck meteen vol aan de bak: 15 op 27 in de competitie, een pijnlijke 0 op 6 in de Champions League en vooral stroef voetbal. Hij zou daarbij kunnen rekenen op zijn oude luitenant: Sven Kums, die onder Vanhaezebrouck floreerde bij AA Gent. De eerste training onder de nieuwe trainer is voor komende woensdag.