Vanderbiest nieuwe coach Lierse

Frederik Vanderbiest volgt de ontslagen Eric Van Meir op als trainer van SK Lierse. Dat laat de club zelf weten op de website. Vanderbiest tekent er een contract tot 2020 en leidt vanaf maandag de trainingen.

De club mistte op een haar de finale van eerste klasse B en moet dus nog een jaartje langer wachten om kans te maken op het hoogste niveau. “We wilden na de turbulente week een hoofdcoach die aanleunt bij onze visie”, zegt manager Roel Rymen op de website. “We willen op termijn een stabiele ploeg worden in eerste klasse A en met de jonge groep hadden we iemand nodig die mentaliteit en passie uitstraalt.”

Stiekem hoopt Lierse dat Vanderbiest eenzelfde parcours kan afleggen dan dat hij deed bij zijn vorige club KV Oostende. Hij promoveerde met de Kustboys en kon play-off 2 winnen. “Ondanks zijn jonge trainerscarrière heeft hij al heel wat ervaring in eerste en tweede klasse. Hij kende vorig seizoen wat tegenslag bij Antwerp, maar hij zal daar sterker uit komen.”

Zelf is Vanderbiest uiterst tevreden dat hij opnieuw aan de slag kan gaan. “Ik besef dat ik geen gemakkelijke taak ga hebben om iemand als Van Meir op te volgen, maar alle Liersefans mogen er zeker van zijn dat ik mijn stinkende best ga doen voor deze club. Mijn ambitie is promoveren en ik heb er goesting in.”

Lierse speelt later op het seizoen play-off 2 en de club ziet dat als een aanpassingsperiode voor de nieuwe coach. “Play-off 2 is ideaal om de huidige groep door te lichten en te zien waar we kunnen bijsturen naar volgend seizoen toe”, sluit Rymen af.

Foto: website K Lierse SK