Vanden Stock: "Je weet maar nooit"

Met Manchester United heeft Anderlecht een grote vis te pakken in de kwartfinale van de Europa League. Ibrahimovic en co zijn bij de favorieten om de eindwinnaar te worden, maar paars-wit geeft zich niet gewonnen. “Als we ons kwalificeren zal ik meerdere kaarsjes branden”, zei voorzitter Roger Vanden Stock na de loting.

Voorzitter Roger Vanden Stock is zich bewust van de moeilijke taak voor zijn club. “Het is de moeilijkste loting die we konden hebben, maar je weet maar nooit! We dachten ook niet dat we het van Zenit zouden halen. United is een ploeg van Champions League-niveau met heel veel kwaliteit.”

Er staat Anderlecht een heel zware periode te wachten met de play-offs en de kwartfinale van de Europa League. Na de terugmatch in Engeland wacht een topper tegen Club Brugge dat wel eens beslissend kan zijn voor de titel. “Het programma zal pittig zijn, zeker omdat we eerst thuis spelen. Maar het is vooral een kans voor onze spelers om tegen zo’n club te spelen en om zich te tonen op Europees niveau.”