Tuchel niet langer coach Dortmund

Thomas Tuchel is dinsdag ontslagen als coach van Borussia Dortmund. Enkele onenigheden met het bestuur van de club en sommige spelers zouden aan de basis van het ontslag liggen. Tuchel won afgelopen weekend nog de Duitse beker met de Borussen.

Tuchel nam in 2015 het roer over van Jürgen Klopp bij Borussia Dortmund. In zijn eerste seizoen loodste hij Dortmund naar de tweede plaats in de Bundesliga, dit jaar kwam zijn team nooit in aanmerking voor de landstitel. Uiteindelijk eindigden Die Schwarzgelben als derde. Tuchel en Dortmund eindigden het seizoen wel nog met bekerwinst.

Volgens het Duitse dagblad Bild ligt de trainer al enkele maanden op ramkoers met het bestuur van de club en kwam het ook tot enkele discussies met de spelers. Die zouden zich niet kunnen vinden in het defensieve spel van de trainer.

Tuchel reageert ontgoocheld via Twitter: “Ik ben dankbaar voor twee mooie, betekenisvolle en spannende jaren. Jammer dat het niet verdergaat. Ik wil de fans, het team, de staf en iedereen bedanken die ons gesteund heeft en ik wens Borussia Dortmund het beste.” Wie Tuchel opvolgt, is nog niet duidelijk.