"Suarez moet RSCA 500.000 euro"

Matias Suarez moet Anderlecht 500.000 euro betalen. Dat heeft de Wereldvoetbalbond FIFA beslist. De Argentijnse spits moet die schadevergoeding betalen omdat hij in juli 2016 eenzijdig zijn contract bij Anderlecht verbrak. Het Nieuwsblad brengt het verhaal donderdag naar buiten.

Suarez voelde zich na de aanslagen van 22 maart 2016 en de aanhoudende terreurdreiging niet langer veilig in ons land. Maar de spits had nog een contract tot 2017 bij RSCA. Dat verbrak hij eenzijdig in juli 2016 en niet veel later tekende hij in zijn thuisland bij Belgrano.

Anderlecht stapte daarop naar de FIFA. Een groep internationale sportjuristen boog zich over de zaak en oordelen nu dat de terreurdreiging geen grondige reden was voor Suarez om het contract te verbreken. De rechters wezen Suarez en zijn familie er ook op dat ze meer dan acht jaar in België woonden en dat hun woonplaats, Ukkel, niet in oorlogsgebied ligt.

De 500.000 euro die Suarez nu als schadevergoeding moet betalen, komt overeen met een half jaarloon. Op zich nog “goedkoop”, aangezien Anderlecht een schadevergoeding van vier miljoen euro eiste volgens Het Nieuwsblad.