STVV vernedert Mechelen met 7-0

Bekijk de samenvatting vanaf 1:04

KV Mechelen moest met zes doelpunten verschil winnen op het veld van STVV om naar de finale van play-off 2 te kunnen gaan. Dat verliep wel even anders, want het was een efficiënt STVV dat overtuigend met 7-0 won.

Zoals verwacht begon KV Mechelen extreem aanvallend aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor Malinwa. Matthys zijn schot ging voorlangs. Daarna was het weliswaar al STVV wat de klok sloeg. De Kanaries waren dodelijk efficiënt. Na 6 minuten zette Vetokele de 1-0 op het bord en nog voor het kwartier maakte Fernandes er al 2-0 van. Na 18 minuten schoot Gerkens de 3-0 ruststand mooi binnen.

De veer was gebroken bij Mechelen en ook in de tweede helft was STVV baas en liep de score nog zwaar op. Ceballos maakte er op het uur 4-0 van via een penalty. Daarna was het aan invaller Abrahams om de forfaitscore op het bord te zetten. Diezelfde Abrahams tekende ook nog voor de 6-0 en de 7-0. Een mooie hattrick voor de invaller.

De grootste zege ooit voor STVV en daarmee toont het zich helemaal klaar voor de finale van play-off 2 tegen KRC Genk op 28 mei.