Steaua Boekarest verandert naam

Zeg niet langer Steaua Boekarest, maar wel FCSB. De Roemeense recordkampioen verandert van naam omwille van een geschil met het ministerie van Defensie. Steaua werd in 1947 opgericht als officiële legerploeg van Roemenië.

Het was voorzitter Gigi Becali die het nieuws wereldkundig maakte aan de Roemeense sportsite Digisport. “Ik heb de naam van de club in het handelsregister veranderd in FCSB en ik heb de Roemeense voetbalbond en profliga al op de hoogte gebracht. Supporters die de club Steaua willen blijven noemen, zal ik natuurlijk niet tegenhouden, maar de officiële naam is FCSB.”

Het botert al langer niet tussen voorzitter Becali en het ministerie van Defensie. Eind december had het Hof van Beroep in Boekarest de club verboden zichzelf nog langer Steaua – Roemeens voor “ster” – te noemen. In 2015 werd de club al verboden nog langer te spelen in het Ghenceastadion, waar het al decennia lang speelde.

Steaua Boekarest veroverde in zijn geschiedenis 26 Roemeense titels en won in 1986 de Europa Cup I na een ware penaltythriller tegen FC Barcelona. 

Foto: Facebook/FC Steaua Bucuresti