Wullaert: "Het geloof is er nog"

Tessa Wullaert had meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker voor de Red Flames, maar de aanvalster had telkens pech in de afwerking.

“We zijn in de eerste helft met een beetje te veel respect begonnen”, aldus Wullaert na de wedstrijd. “In de tweede helft hebben we hoog druk gezet en dan zie je toch dat we de betere ploeg waren. Ik vind dat Denemarken bang was van ons. Dit is balen, maar ik ben ook trots dat we het als ploeg erg goed hebben opgenomen. Ik hoop dat dit ons elan is voor de volgende wedstrijden.”

Weinig geluk

De te trekken les is duidelijk: geen plankenkoorts meer en vooral de tegenstander niet te respectvol benaderen. “We moeten ons zeker niet minder voelen. Als we voetballen zoals in de tweede helft, moeten zij respect hebben voor ons. Als we wat meer geluk hebben in de afwerking, zijn we goed op weg.”

Donderdag volgt een herkansing voor de Red Flames. Noorwegen is de tweede tegenstander op dit EK. “Noorwegen teert vooral op hun tweede spitsen. Als we zo hoog staan zoals vandaag in de tweede helft, is er zeker wel iets mogelijk. Het geloof is er nog. Met iets meer geluk kunnen we een punt of meer halen tegen Noorwegen.”