Weiler gepikeerd: "Ik heb er genoeg van"

René Weiler reageerde dinsdagavond bijzonder gepikeerd op vragen over Sven Kums. De trainer van Anderlecht liet Kums – een centrale middenvelder – centraal in de defensie starten. Na tien minuten pakte hij al rood nadat hij aan de noodrem trok. “Hij mag die fout niet maken.”

Bij onze collega’s van RTL wilde René Weiler niet antwoorden op de vraag of hij Sven Kums opnieuw in de verdediging zou zetten. “Volgende vraag, ik heb er genoeg van.” Voor onze camera wilde hij er iets dieper op ingaan.

“Dit is goed voor jullie hé. Zo kunnen jullie kritiek blijven geven op zaken die jullie niet begrijpen. Hij moet zo kunnen spelen. Als je een centrale middenvelder bent, moet je ook centraal in de verdediging kunnen spelen. We hebben vanachter een speler nodig met een goed overzicht en zijn techniek. Het is een fout die niet mag gebeuren, zeker niet door hem met zijn ervaring.”

Ondanks de vroege rode kaart en de 3-0-nederlaag was Weiler best tevreden over de prestatie van zijn team. “Er zijn veel ploegen die hier verliezen. Ik ken er niet veel die hier punten komen rapen. Het verhaal van de match hebben we al verteld. We hebben ook veel positieve zaken gezien. Ik heb een team gezien dat gevochten heeft en daarom ben ik blij.”

Sven Kums zelf bood ondertussen zelf zijn excuses aan op de website van Anderlecht.