Vormer: "Waarom niet langer bij Club?"

Ruud Vormer zit in bloedvorm. De kapitein van Club Brugge is de assistkoning in de Jupiler Pro League en topfavoriet voor de Gouden Schoen. Over een vertrek bij blauw-zwart denkt hij niet na. “Club Brugge mag mij gerust een contract van vijf jaar geven.”

Vormer wordt in mei dertig jaar oud. “Komt die stap hogerop nog? Dat weet je niet”, zegt hij in een gesprek met VTM Stadion. “Je ziet nu jongens die naar het buitenland gaan, maar daar op de bank terecht komen. Club Brugge mag mij gerust een contract van vijf jaar geven. Dan gaan we daar zeker over nadenken.”

Gouden Schoen
Door zijn sterke prestaties is Ruud Vormer ook favoriet voor de Gouden Schoen. “Ik wil die Gouden Schoen heel graag winnen. Al zijn er wel een paar die mij van die schoen kunnen houden. Hans (Vanaken), Dendoncker, Onyekuru, … Maar ik wil het heel graag. Je bent er ook steeds meer mee bezig omdat iedereen je er aan herinnert.”

Titel
Club Brugge staat op dit moment ruim aan de leiding in het klassement met elf punten voorsprong op Charleroi en dertien op Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck zei in enkele kranten niet aan de titel te denken op dit moment. “Leg de druk maar bij ons”, reageert Vormer. Zo werkt het. Wij staan dertien punten voor op hen, maar we zijn er nog niet. Het is nog een lange weg. Door de play-offs gaat het nog moeilijk worden.”