Verstraete: "Niet op tussen spelers en coach"

Een heel ontgoochelde Birger Verstraete verscheen na de wedstrijd voor de camera van VTM Stadion. Gent kon geen vervolg breien aan de 0-2 winst in Oostende vorig weekend en verloor in eigen huis met 0-1 van Zulte Waregem. “Het is zeker niet op tussen de spelers en de coach”, verzekerde de middenvelder.

Het moet wennen zijn in de Ghelamco Arena dit seizoen dat de resultaten zo ondermaats blijven op alle gebied. Ook vandaag kwamen de Buffalo’s snel en lullig op achterstand tot grote frustratie van Gent-trainer Vanhaezebrouck. Die laatste doet er volgens Verstraete wel alles aan.

“Het moet zo frustrerend zijn voor de coach, want samen met de staff maakte hij een perfecte analyse van Essevee voor de wedstrijd”, ging hij verder. “De spelers werken elke dag keihard en we hebben echt een goede ploeg. Ik snap de supporters dan ook als ze af en toe hun ongenoegen uitten.”

Op de vraag of het op is tussen de spelers en hun trainer is Verstraete duidelijk. “Neen, het is niet op. Ik merk dat niemand het laat afweten en dat nog steeds iedereen ervoor wil gaan.”