Thomas Foket: "Niets overhaasten"

Thomas Foket is weer bijna helemaal de oude. De rechtsback van AA Gent viel vier maanden geleden uit met hartproblemen en doet nu zijn verhaal. “Het is spannend dat het weer dichtbij komt. Het matchgevoel komt stilaan terug, maar ik wil ook niets overhaasten.”

De hartproblemen van Foket werden afgelopen zomer ontdekt tijdens zijn medische testen bij Atalanta. Foket kon zo zijn droomtransfer naar de Serie A vergeten en moest ook geopereerd worden aan het hart. “Toen ik een fietsproef aan het doen was, zag ik aan de meneer die die test afnam al dat er iets mis was. Hij riep er iemand bij en die was met zijn wenkbrauwen aan het fronsen. Ik dacht al ‘is mijn conditie zo slecht.’”

“Daarna deed ik hier in Gent nog extra testen en kreeg uiteindelijk een laatste telefoontje van de dokter. Die sprak dan de woorden uit dat ik niet meer aan topsport kon doen. Dat was toch wel het zwaarste moment dat ik al heb meegemaakt.”

“Ik heb het opgenomen als een andere blessure. Als ze u dan zeggen dat ik zes maanden aan de kant zou staan, was ik al heel blij. Het was zes maanden of nooit meer voetballen. Dan zeg je zes maanden is niks, een beetje rusten zou me goed doen. Maar eigenlijk was het niet rusten. Na een maand was ik al terug aan het fietsen en een beetje aan het lopen.”

Afgelopen weekend zat Foket voor het eerst weer in de wedstrijdselectie van AA Gent, maar hij wil niets overhaasten. “Vroeger wist ik, het maakt niet uit tegenover wie ik sta. Als ik naar voor loop, ben ik toch voor hem terug. Dat gevoel wil ik terugkrijgen.”