Stuivenberg: "Gent heeft niets te verliezen"

Na de 2-5-overwinning in de Ghelamco Arena, staat Racing Genk al met anderhalf been in de kwartfinales van de Europa League. Toch is coach Albert Stuivenberg op zijn hoede voor AA Gent. “Zij hebben helemaal niets te verliezen.”

Genk haalde vorige week zwaar uit in het Belgische onderonsje met de Buffalo’s en begint zo met een comfortabele voorsprong aan de terugmatch in eigen huis. Ook al kan je Gent niet vergelijken met FC Barcelona, toch houdt coach Albert Stuivenberg de remontada van Barça in zijn achterhoofd.

“Gent heeft al voor iedereen verloren, ook voor de media. Maar dat is niet zo. Er is nog een wedstrijd te spelen. Ze spelen normaal gezien al met veel risico en ze kunnen nu nog meer risico nemen. Het maakt niet meer uit. En stel dat ze vroeg scoren en er valt een twee doelpunt, wat gebeurt er dan? Hein kennende, heeft die strategie wel in zijn hoofd.”

Racing Genk viel afgelopen weekend net naast play-off 1 en kan zich naast play-off 2 volledig focussen op de Europa League. De Limburgers kunnen voor het eerst in de clubgeschiedenis de kwartfinales van een Europees toernooi bereiken.