Spelers verdedigen Kums en Weiler

Sven Kums pakte dinsdag al na tien minuten een rode kaart voor een fout op Robert Lewandowski. Bayern München kreeg daardoor een penalty en kwam zo ook op voorsprong. De andere spelers verdedigen Kums en de keuze van René Weiler.

Olivier Deschacht vond het een goed plan. “Bedoeling was dat ik of Spajic het middenveld steun gaven om door te dekken op James Rodriguez. Sven zou alles een beetje dekken. Dat is dan één fase, een reflex. Het is jammer, want ik geloofde wel in dat plan.”

Dendoncker vindt dat Kums ook centraal in de verdediging moet kunnen spelen, maar zegt ook dat niemand geviseerd kan worden voor die fout. “Als je van het middenveld naar achter schuift, verandert er niet zo heel veel. Het is natuurlijk wat aanpassen, maar we hebben er op getraind en iedereen wist wat hij moest doen. Sven pakt dan rood. Als we met elf waren blijven staan, konden we zien of het goed was uitgedraaid. Hij en de coach kan er dus niet aan doen. Niemand moet hier geviseerd worden.”

Matz Sels, die al met Kums samen speelde bij AA Gent, zag een ontgoochelde ploegmaat na de match. “Die bal was goed in de rug gegeven en Lewandowski komt dan alleen voor mij. Hij voelt Sven ook komen en speelt het dan goed uit. Misschien was hij er beter af gebleven.”