"Slecht geslapen na 5-0 nederlaag"

Anderlecht likt haar wonden na de forfaitnederlaag in Parijs. Daags nadien blikt manager Herman Van Holsbeeck terug op een pijnlijke avond.

“Ik denk dat de meesten niet goed geslapen hebben vannacht. We hebben tegen een ploeg gespeeld die kandidaat is voor de eindwinst. Ik denk dat je meer en meer ziet dat het Europese voetbal stilaan in twee categorieën ingedeeld raakt. De grote topclubs, die gefinancierd en opgekocht worden door rijke buitenlanders. En wij, die met ons budget elk jaar tegen die ploegen moet knokken. Die strijd wordt bijna onmogelijk”, aldus de manager van Anderlecht.

Paars-wit moet zich nu focussen op de aanstormde topper tegen Club Brugge, nu zondag. Het is een wedstrijd die Anderlecht best wint, anders bedraagt de kloof in het klassement al 12 punten. “Dat zou heel veel zijn. Ik voel bij het bestuur, de spelers en de staf dat we nog eens willen tonen wij de beste van België zijn. Op dit moment is Club Brugge de beste ploeg. We moeten wel proberen in het zog van Club Brugge te blijven.”

Of Van Holsbeeck de kans groot acht dat Anderlecht zondag wint? “Ik lees overal dat Club Brugge ons een tik kan uitdelen, maar wij zouden wel eens een tik kunnen uitdelen aan hen.”