René Weiler: "Alles is mogelijk"

RSC Anderlecht kan straks voor het eerst in twintig jaar nog eens de kwartfinales van een Europees toernooi bereiken. Als dat lukt, dan is alles mogelijk. Dat zegt trainer René Weiler een dag voor de terugwedstrijd tegen APOEL Nicosia.

Anderlecht verdedigt thuis een 0-1-zege tegen het Cypriotische APOEL. Nicolae Stanciu maakte vorige week de belangrijke uitgoal. Met een gelijkspel is paars-wit zeker van een plek bij de laatste acht in de Europa League, maar trainer René Weiler wil meer. “We spelen thuis en hebben er veel zin in. We hebben vertrouwen. Het is duidelijk: we gaan ook zelf op zoek naar een doelpunt, want als je het mij vraagt, hebben we minstens één goal nodig.”

Als Anderlecht zich plaatst voor de kwartfinales, gebeurt dat voor het eerst in twintig jaar. In het seizoen 1996/1997 werd paars-wit in die fase van het toernooi uitgeschakeld door Inter Milaan. Deze keer geloven ze ook in meer. “Als we erin slagen om ons te kwalificeren en we zitten in de kwartfinale, dan denk ik dat daarna alles mogelijk is”, aldus een René Weiler vol vertrouwen.