"Privé knaagt soms, maar blijf wellicht bij Chelsea"

Thibaut Courtois verlengt zijn contract dit seizoen wellicht bij Chelsea. Dat zegt de doelman in een gesprek met Stadion. “Mijn privésituatie knaagt soms, maar ik zie geen reden waarom ik niet zou bijtekenen. Ik denk dat we voor het einde van het seizoen wel een akkoord hebben.”

Stadion trok deze week naar Londen voor een gesprek met Courtois. De doelman van de Rode Duivels praat open over de nationale ploeg, Chelsea en zijn toekomst. Courtois wordt al langer aan Real Madrid gelinkt, onder meer omdat zijn ex-vriendin en hun kinderen in de Spaanse hoofdstad wonen.

“Ik zie mijn kinderen doodgraag. Als je ze dan mist, denk je soms of ik binnen x-aantal jaar niet terug in Spanje moet gaan voetballen. Daarom wil ik tijd nemen om te beslissen hoeveel jaar ik wil bijtekenen.”

Toch denkt Courtois dat hij nog enkele jaren in Londen blijft, al wil hij geen overhaaste beslissing nemen. “Als ik bijteken, wil ik tegen Chelsea zeggen dat ik hier ben voor zoveel jaar omdat ik hier gelukkig ben. Dat ben ik hier ook. Ik speel hier graag, het is een fijne stad, maar natuurlijk knaagt die privésituatie wel. Ik zie geen reden waarom ik niet zou bijtekenen, maar ik wil gewoon alles op een rijtje hebben. Ik denk wel dat ik voor het einde van het seizoen een akkoord zal hebben met Chelsea.”

De volledige reportage met Thibaut Courtois zien jullie zondag om 18u15 in Stadion op VTM.