Dossier Rode Duivels

Martinez: "Zitten in heel diverse groep"

Bondscoach Roberto Martinez is tevreden met de loting van de Rode Duivels. Met Panama, Tunesië en Engeland zijn we in een heel diverse groep terecht gekomen, zegt Martinez die toch ook op zijn hoede is voor de minder gekende tegenstanders in onze groep.

“Tegen Engeland spelen, is voor ons als een open boek. Zij hebben geen geheimen voor ons en wij niet voor hen. We hebben allebei een getalenteerde generatie met heel wat kwaliteiten. Daarnaast heb je twee teams die je niet mag onderschatten.”

“Panama heeft een heel goede kwalificatiecampagne afgewerkt en de Verenigde Staten van het WK gehouden. Het is een team dat enorm samenhangt en heeft een groot geloof in de manier waarop ze spelen. Tunesië heeft dan weer een heel andere stijl.”

De Rode Duivels zijn in groep G terechtgekomen, wat wil zeggen dat ze voor twee van de drie groepswedstrijden heel wat moeten reizen. België begint in Sochi tegen Panama, daarna volgt een “thuismatch” in Moskou tegen Tunesië. De clash met Engeland vindt plaats in Kaliningrad.

“De langere reisafstanden mogen geen probleem vormen”, aldus Martinez. “Tijdens de kwalificatiecampagne was 2,5 uur reizen ook onze limiet. Het past dus binnen onze planning. Het is ook goed dat de tweede groepswedstrijd in Moskou is.”