Dossier Rode Duivels

Maak kennis met onze WK-tegenstanders

Panama, Tunesië en Engeland zijn in juni de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK. Een haalbare loting voor België en met Engeland ook een opponent die de Duivels goed kennen. Heel wat Belgen spelen namelijk in de Premier League en zullen dus hun ploegmaats tegenkomen op het WK.

De wedstrijd tegen Engeland is de derde groepsmatch voor België, daarin zal wellicht de groepswinst op het spel staan. Voor de Rode Duivels zijn de Engelsen geen onbekende. Zo zal Harry Kane, doelpuntenmachine bij Tottenham, op 28 juni lijnrecht tegenover zijn ploegmaats Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé staan. In het verleden stonden de twee al 31 keer tegenover mekaar, de laatste Belgische zege dateert wel al van 1936.

Beginnen doen de Rode Duivels hun WK op 18 juni tegen Panama. De Panamezen schakelden in hun kwalificatiecampagne de Verenigde Staten uit en staan zo voor het eerst in de geschiedenis op de eindronde van een WK voetbal. Het wordt ook de eerste ontmoeting met onze Duivels.

Tunesië vormt op 23 juni onze tweede tegenstander. Het is het nummer 27 op de FIFA-ranking en heeft een Belgisch kantje. Zo was Georges Leekens er in het verleden nog bondscoach en heeft het nu twee “Belgische” spelers: Hamdi Harbaoui van Anderlecht en Dylan Bronn van AA Gent.