Leko: "Passie op veld, fair play in tribune"

In het Jan Breydelstadion staat zondag de clash op het programma tussen Club Brugge en Antwerp. Tussen beide clubs heerst er een enorme rivaliteit, waardoor de Brugse politie extra manschappen zal inzetten. Club-trainer Ivan Leko hoopt zondag veel passie te zien en naast fair play op het veld ook in de tribunes.

Leko heeft enorm veel respect voor Antwerp. “Als je na tien wedstrijden derde bent met achttien punten. Iedereen kent ook hun zwaar programma. Ik heb daar enorm respect voor. Als je kan winnen op Gent, Oostende, Mechelen en thuis een punt pakken tegen Anderlecht en makkelijk winnen met 3-0 van Zulte Waregem. Dat betekent dat deze ploeg goed is. Als we willen winnen, moeten wij van de eerste tot en met laatste minuut heel scherp zijn. Zowel fysiek als mentaal.”

Bij Club Brugge zondag geen Stefano Denswil, Benoît Poulain of Jordy Clasie. “Andere spelers krijgen nu een kans en moeten die ook grijpen. Ze moeten bewijzen dat ze een plaats hebben bij Club. Collectief is het belangrijkste voor mij. Wij zijn goed bezig, spelen goed en winnen ook wedstrijden, maar toch zie ik nog ruimte voor progressie op collectief en individueel vlak. Dat willen we zondag zien.”