Hein: "Genk belangrijker dan PSG"

Twee dagen na de 0-4-nederlaag tegen PSG stond Hein Vanhaezebrouck de pers te woord. Zondag volgt de competitiematch tegen Genk en drie dagen later wacht Zulte Waregem al. “De wedstrijd tegen Genk is voor ons belangrijker dan die tegen PSG”, zegt Vanhaezebrouck.

Anderlecht staat na tien speeldagen vijfde met negen punten minder dan leider Club Brugge. “We hebben een achterstand die we zeker niet groter mogen laten worden. We moeten mee met Club Brugge. Als zij blijven winnen, moeten wij dat ook doen. De wedstrijd tegen Genk is dan ook heel belangrijk voor ons.”

Vanhaezebrouck wil Genk ook niet onderschatten, ondanks hun mindere seizoenstart. “Als ik onderschatting zou zien bij mijn spelers, zou ik ontgoocheld zijn. Bij Anderlecht weet je natuurlijk nooit, want dat is in het verleden hier wel al het geval geweest. We moeten ons heel bewust zijn dat Genk een gevaarlijke tegenstander is met veel kwaliteiten. De focus moet er zijn.”

Onduidelijkheid over Kums
Hein Vanhaezebrouck kon nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de kuitblessure van Sven Kums. “Dat zal zaterdag duidelijk worden. Er is vandaag nog verder onderzoek. Als het niet ernstig is, is hij misschien inzetbaar zondag. Maar we kunnen hem even goed een week kwijt zijn. Veel erger verwacht ik het niet.”