Geblesseerde Coutinho voorgesteld

Philippe Coutinho is nu ook officieel een speler van FC Barcelona. De 25-jarige Braziliaan ondertekende maandagmiddag zijn contract voor vijf en een half jaar bij Barça. Toch zal Barcelona hem nog niet meteen kunnen inzetten. Coutinho staat drie weken aan de kant met een dijblessure.

Ondanks zijn blessure, lukte het Coutinho toch om de bal even hoog te houden voor de duizenden supporters die naar Camp Nou waren afgezakt voor zijn officiële voorstelling. Nadien deed hij ook nog een rondootje met enkele jonge spelertjes.

“Ik wil de voorzitter en iedereen die deze transfer heeft mogelijk gemaakt bedanken”, zei Coutinho. “Ik ben heel blij. Het is een droom die uitkomt en ik hoop snel aan het werk te kunnen.” Voorzitter Josep Maria Bartomeu vertelde nog eens dat het geen makkelijke klus was om Coutinho naar Barcelona te halen. “Maar zijn inspanning samen met zijn geduld vormden de sleutel.”

Barcelona neemt Coutinho over van Liverpool voor zo'n 160 miljoen euro. Coutinho wordt daarmee de op twee na duurste speler aller tijden.