Dury: "Dit is m'n mooiste moment bij deze club"

Francky Dury is heel even de meest gelukkige trainer van het land. De 59-jarige coach van Zulte Waregem won voor de tweede keer de Beker van België met de club en mag volgend seizoen nog eens naar de poulefase van de Europa League.

“Ik ben ongelooflijk gelukkig. Het is de eerste keer in mijn leven als coach dat ik bij winst op mijn knieën geweest ben. Ik vond het een mooie finale, we hebben geprobeerd om initiatief te pakken. In de strafschoppen hadden wij Bossut en zij niet. Dat heeft het verschil gemaakt.”

“Niet te schrijven scenario”

Is dit nu het mooiste moment uit de trainerscarrière van Dury? Ik heb altijd de play-offcampagne waarin we met Anderlecht competitief waren om de titel het mooist. Maar dit is mooi. Dit is een apotheose, een moment, … Dit scenario kun je niet schrijven als coach. We hadden deze week goed geoefend op strafschoppen.”

De trainer van Essevee reageerde in de spelersbus ook dankbaar naar alle medewerkers van de club toe. “Ik heb een mooie club en een mooi project op de club. Je moet daar ten volle voor gaan. Dit is ook de verdienste van de mensen die pakweg om half zeven ’s ochtends het ontbijt klaarmaken. Ik ben iemand die houdt van mensen op de werkvloer, mensen die dagdagelijks het verschil maken in arbeid.”

"Competitief zijn in play-off 1"

De logische vraag luidt: wat kan en wil Zulte Waregem nu nog betekenen in play-off 1. “Dat is een goede vraag. We moeten correct zijn. We moeten competitief zijn. We gaan wel met de mooiste prijs Europa in, maar toch. Met het vertrouwen dat we vandaag opgedaan hebben, moet het onze intentie zijn om Club Brugge, Anderlecht en AA Gent het leven zuur maken.”