Decuyper: "Nu begint het serieuze werk"

Grote baas bij Antwerp Patrick Decuyper was in de wolken na het binnenhalen van de promotie naar eerste klasse, maar voor hem is dit slechts een begin: “We zijn er nog niet. We zijn eindelijk verlost van die tweede klasse, maar nu begint het serieuze werk. We zijn er klaar voor.”

“We gaan er zeker van genieten, maar blijven met voetjes op de grond”, vertelt Decuyper. “We werken aan een stappenplan. We hebben financieel de club in orde gebracht, nu ook sportief en volgend jaar willen we nog een stapje verder zetten.”

De man die voor het sportieve gedeelte zorgde is trainer Wim De Decker. Vorig seizoen was hij nog speler bij The Great Old, pas sinds november is hij de vaste hoofdcoach van de club. “Dit is niet normaal. Als je ziet van waar we komen. Ik kan dit niet vatten. We hebben geschiedenis geschreven. Mijn geheim? Het voordeel is dat ik die jongens persoonlijk kende omdat ik met hen vorig jaar nog in de kleedkamer zat. De jongens zijn dan volledig meegegaan in mijn verhaal. Ik denk dat mijn leven veranderd is na deze avond.”

"Eindelijk heeft Antwerpen terug eersteklasser"
Ook de spelers konden hun gevoelens moeilijk onder woorden brengen. Voor jeugdproduct Geoffry Hairemans werd het alvast een droomavond.