Dossier Rode Duivels

Courtois: "willen wereldkampioen worden"

Thibaut Courtois keek gisteren veelal werkloos toe de andere Rode Duivels Cyprus inblikten met 4-0. Achteraf gaf hij eerlijk zijn mening over hoe we nu naar de toekomst mogen kijken. “Het is onze ambitie om wereldkampioen te worden. We gaan niet naar Rusland om een kwartfinale te halen en daar blij mee te zijn.”

De Rode Duivels wonnen hun kwalificatiegroep met een knappe 28 op 30. Maar Courtois plaatst er wel de nodige bedenkingen bij. “Onze tegenstanders waren niet van het hoogste niveau. Griekenland was niet slecht, maar bijvoorbeeld Bosnië is het meer het Bosnië van vier jaar geleden. Dus dat is niet echt een waardemeter.”

In november oefenen de Rode Duivels tegen Mexico en Japan. “Dat zijn ploegen waar we anders niet tegen spelen. Ze komen van een andere continent dus dat is goed. Of we niet tegen landen als Brazilië of Duitsland willen spelen? Misschien in maart, dan kennen we de loting voor het WK ook al.”

Courtois wil de Rode Duivels ook niet meteen bombarderen tot topfavoriet op het WK. “We hebben een topploeg, maar we zijn misschien nog niet zo sterk als Duitsland, Brazilië of Spanje. Zij zijn meer favoriet dan ons. Maar het voorbije EK heeft ons geleerd dat grote ploegen ook kunnen falen. Het is kwestie van de juiste momenten te nemen. Dat hebben we toen niet gedaan. Hopelijk doen we dat volgend jaar in Rusland wel.”