Brugge klaar voor risicomatch Antwerp

Leider Club Brugge is klaar voor de komst van Antwerp zondag, zowel op als naast het veld. De clash met The Great Old is een risicomatch. Voor het eerst sinds 2004 staan ze terug tegenover mekaar. Club-trainer Ivan Leko heeft een boodschap voor beide supportersclans.

“Club Brugge en Antwerp hebben misschien wel de beste supporters van België”, zegt Leko. “Wij hebben beide veel passie en energie en dat willen we absoluut op het veld zien. In de tribunes verwacht ik fair play.”

Antwerp-trainer Laszlo Bölöni heeft al heel wat beladen duels gespeeld en gecoacht in zijn carrière. “Er is meer energie die je krijgt vanuit de tribunes. Er is meer lawaai, meer journalisten. Het is een beetje onze softdrug, die onze motor nog beter laat werken.

"Meer manschappen dan andere risicomatch"
Ook de politie van Brugge is klaar voor de clash tussen Club en Antwerp. “We zetten meer manschappen in dan op de andere risicomatchen zoals Anderlecht of Standard die op bezoek komen”, vertelt korpschef Dirk Van Nuffel. “Voor zo’n wedstrijd doen altijd wilde verhalen de ronde, soms gebeurt er ook iets. Wij zijn daarop voorbereid, maar voor mij is het vooral belangrijk dat de Club- en Antwerp-supporters die het goed menen, in veilige omstandigheden een topmatch kunnen bijwonen.”