Barcelona zorgt voor mirakel: 6-1

Kan Barcelona voor de grootste stunt ooit in de Champions League zorgen? Zo luidde de vraag van de avond. De Catalanen moesten daarvoor een 4-0 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de heenmatch rechtzetten. En dat gebeurde: de Parijzenaars werden verslagen met 6-1. 

Al na drie minuten nam Barcelona al een doelpuntje terug op de Parijzenaars. Suárez verraste doelman Trapp en kopte de bal over de Duitser in doel. Meunier kwam te laat en trapte de bal pas weg nadat die over de doellijn was gegaan. Paris Saint-Germain riep het onheil over zich af in de eerste helft. Vijf minuten voor de rust slikte het een tweede tegendoelpunt. Iniesta pakte tegen de achterlijn uit met een knap hakje, dat door Kurzawa ongelukkig in eigen doel werd gedevieerd: 2-0.

Vlak na de pauze deed Barcelona er een derde doelpunt bij. Meunier gleed vlak voor zijn eigen zestienmetergebied uit en greep daardoor ongelukkig Neymar mee. Aytekin legde de bal na overleg met zijn assistenten op de stip. Messi trapte de penalty hard in de hoek: 3-0.

PSG leek een vogel voor de kat, maar werd net op tijd wakker. Cavani gaf de roodblauwe defensie vlak voor het uur een waarschuwing. De Uruguayaan devieerde een gemeten voorzet van Meunier tegen de paal. Vijf minuten was het wel raak: Moura knikte een vrjischop terug tot bij de inlopende Cavani, die de 3-1 hard voorbij Ter Stegen joeg. Barcelona moest nu nóg drie keer scoren.

Vijf minuten voor tijd zorgde Neymar nog voor spanning. Eerst borstelde hij een vrijschop over de muur naast Trapp in doel. In de 90ste minuut zorgde hij van op de stip voor de 5-1. Barcelona kreeg vijf extra minuten voor één doelpunt. Het mirakel van Camp Nou voltrok zich. Sergi Roberto zorgde voor de wonderbaarlijke 6-1 én de historische kwalificatie.