"Als we Hein vroeger konden aanwerven ..."

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck evalueerde vanochtend de Champions League-campagne van Anderlecht. Paars-wit verspeelde z'n Europese overwintering in de thuismatch tegen Celtic. "Maar hadden we onze coach enkele weken vroeger kunnen aanstellen, dan waren we wellicht wel tevreden geweest met onze campagne."

"Het doel was om derde te eindigen", maar dat haalde Anderlecht met 3 op 18 dus niet. "Tegen die twee andere ploegen - die van een andere planeet komen - viel niets te rapen. Maar als je de wedstrijd van gisteren bekijkt, denk ik dat we met een andere aanpak ook thuis minstens een punt konden pakken. Als je onze ploeg bekijkt in de voorbije weken, dan loopt het enkel fout met het vertrouwen. Voornamelijk in het aanvallend compartiment. Zeker bij de spitsen. In eer en geweten zullen we in januari kijken wat er moet gebeuren. Al denk ik dat er in deze groep niet zo veel nodig is." 

Voorzitter Roger Vanden Stock vierde de overwinning met de supporters. "Ik zag dat hij emotioneel was. Niemand weet wat ons in de komende weken en maanden te wachten staat. Of het de laatste Champions League-wedstrijd voor ons was? In voetbal weet je nooit. Maar we zoeken een oplossing die positief is voor iedereen van ons."