Stadion is terug vanaf zondag

Stadion is terug bij VTM. Vanaf overmorgen, 10 september focust het volledige vernieuwde nieuwsmagazine elke zondag om 18.15 op het beste voetbal uit zowel binnen- als buitenland. Maarten Breckx brengt de laatste updates uit de wereld van het voetbal.

Breckx volgt in de aanloop naar het WK in Rusland de Rode Duivels bij hun clubs, hij staat stil bij de prestaties van Europese toppers zoals Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain of Juventus en er is natuurlijk veel voetbalnieuws uit eigen land. 

Drie basiswaarden
“Stadion is een sterk merk voor Medialaan en een referentie bij de voetballiefhebber”, zegt Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur van VTM NIEUWS. “De nieuwe Stadion is opgebouwd rond drie basiswaarden:  de Rode Duivels, de ploegen van de Champions League en de voetbalactualiteit uit ons land.  Kortom: voortaan gaan we voor het allerbeste voetbal ter wereld.”

“We willen in één magazine het beste van het nationale en internationale voetbal brengen”, zegt Peter Denruyter, chef Sport VTM NIEUWS. “Daarom hebben we ook beslist om ons op één uitzending van Stadion te focussen. Elke zondag krijgt de voetbalfan dus al om 18.15 het voetbalnieuws mooi samengevat. De uitzending die we later op de avond planden, valt weg.  We gaan voor één gebalde uitzending.”

Huisanalisten
Maarten wordt in de studio bijgestaan door huisanalisten Jan Boskamp, Aad de Mos, Gilles De Bilde en andere straffe voetbalmannen. Zij geven hun ongezouten, professionele mening over de markante gebeurtenissen in de voetbalwereld.

 “We hebben de voorbije jaren iets opgebouwd met Stadion en we blijven gewoon keihard verder werken”, zegt Maarten Breckx, sportanker van VTM NIEUWS. “Voor het laatste voetbalnieuws en de beste, meest kritische duiding zit de kijker bij Stadion nog altijd perfect.”

Rode Duivels vanaf 2018 in zee met VTM
De Rode Duivels staan dit najaar meer dan ooit centraal in Stadion. Vanaf september 2018 tot en met juni 2022 zullen er ook maar liefst 40 Rode Duivels-wedstrijden exclusief te zien zijn bij VTM en uitgebreid geanalyseerd worden in Stadion. Het gaat meer bepaald om de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020 en de Europese kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Ook de vriendschappelijke duels van de Rode Duivels van diezelfde periode en de ‘UEFA Nations League’, een gloednieuw landentornooi waarin de Rode Duivels het zullen opnemen tegen de grootste Europese voetballanden, zijn live te zien bij VTM.

Door: redactie