Vandoorne verbetert teamchrono op testdag

Kimi Räikkönen heeft donderdag met zijn Ferrari de snelste tijd neergezet op de vierde dag van de F1-testritten op het circuit van Barcelona. Stoffel Vandoorne verbeterde met de nieuwe MCL32 de scherpste McLaren-teamchrono van de eerste testsessie.

Op de slotdag van de eerste testperiode liet Räikkönen net als op de tweede testdag het snelste rondje (1:20.872) noteren. De Fin verwees de Nederlander Max Verstappen (Red Bull), die een chrono van 1:21.769 neerzette, naar de tweede plaats. Vandoorne legde 67 rondes af, zijn 1:22.576 is de zevende chrono op de tien piloten die in actie kwamen. Het is de beste tijd van McLaren tijdens de voorbije vierdaagse testperiode. Woensdag had Fernando Alonso de vorige toptijd (1:22.598) met de MCL32 gerealiseerd. 

Dinsdag reed Vandoorne een snelste rondje in 1:25.600. Mercedes, dat donderdag met technische problemen kampte, kon zich niet mengen in de strijd om de snelste rondetijden. Net als voor de ochtendsessie werd het circuit donderdagmiddag opnieuw onder water gezet, maar de omloop werd relatief snel droog door de warmte. De piloten mochten op een nat circuit racen omdat bandenleverancier Pirelli wou nagaan hoe de banden reageren in die omstandigheden. De tweede en laatste testsessie gaat van 7 tot en met 10 maart eveneens door in Barcelona. De eerste Grote Prijs van het seizoen vindt op 26 maart plaats in het Australische Melbourne.