Spanje wint kraker tegen Italië met 3-0

Spanje heeft de kraker tegen Italië gewonnen in de WK-kwalificaties. La Roja toonde zich in Santiago Bernabeu te sterk voor de Azzurri en haalde het met 3-0. Spanje is nu alleen leider in groep G, Italië volgt op drie punten. 

Spanje – Italië dat zijn twee voormalige wereldkampioenen in het voetbal tegenover mekaar. Twee buren ook en dat levert altijd een geladen duel op. Beide landen deelden na zes wedstrijden ook de leiding in groep G met zestien punten.

Het stadion van Real Madrid kleurde voor de gelegenheid helemaal rood en het publiek zag La Roja al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen na een knappe vrije trap van Isco. Diezelfde Isco verdubbelde de Spaanse voorsprong nog voor de rust in zijn Bernabeu. Italië loerde op de counter en kwam aanvallend amper in de buurt van David de Gea.

Na de rust behield de thuisploeg de controle en liep het nog verder uit. Invaller Morata zette de 3-0 op het scorebord. In de slotminuten gunde bondscoach Lopetegui David Villa nog enkele minuten. De aanvaller maakte na drie jaar zijn comeback bij La Roja.  

In de stand van groep G komt Spanje nu alleen aan de leiding. Het verschil met Italië is drie punten. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer twee maakt nog kans via de barragewedstrijden en als het bij de acht beste tweedes hoort.