RSCA speelt niet in Eurostadion

Anderlecht zal niet in het Eurostadion spelen. Dat heeft de club laten weten in een persbericht. Paars-Wit heeft ernstige bezwaren tegen het project en heeft dat ook aan Ghelamco laten weten. De club weigert voorlopig verder commentaar. 

"Met de huidige kennis en stand van zaken van het Eurostadion en na de indiening van het MER-dossier en de milieu- en bouwvergunningsaanvraag, heeft de raad van bestuur van RSC Anderlecht het dossier geëvalueerd", staat te lezen in een persbericht. "De club heeft ernstige bezwaren en hebben besloten dat het niet in het belang van de club is om deel te nemen aan het project."

Anderlecht had sinds oktober 2015 een beginselakkoord met Ghelamco, de bouwgroep van het stadion. De terugtrekking is een nieuwe streep door de rekening: de bouw zou voor de zomer moeten starten om klaar te zijn voor het EK 2020. Daarnaast moet er een ploeg uit de Jupiler Pro League haar thuismatchen spelen om het project rendabel te houden, dat is niet het geval nu Anderlecht zich terugtrekt.