RSCA slaat Club knock-out: 2-0

Bekijk de samenvatting vanaf 0:33

Anderlecht heeft een gouden zaak gedaan in de titelstrijd. Een sterk paars-wit zette in eigen huis rechtstreeks concurrent Club Brugge opzij met 2-0 na doelpunten van Dendoncker en Kara. Club speelde de hele tweede helft met tien na twee gele kaarten voor Ruud Vormer en lijkt door deze nederlaag helemaal uitgeteld voor de landstitel. Het verschil met RSCA is met nog zes speeldagen te gaan negen punten.

De titelstrijd weer open of in een bijna definitieve plooi? Dat was de vraag voor deze cruciale match in play-off 1. Bij Anderlecht was Hanni hersteld van zijn mysterieuze blessure, Michel Preud’homme koos opnieuw voor Wesley in de spits in plaats van Jelle Vossen.

De thuisploeg nam de wedstrijd van bij de aftrap in handen met een eerste kopkans voor Teodorczyk. Club Brugge herstelde nadien het evenwicht zonder echt gevaarlijk te zijn. In minuut 21 zorgde Leander Dendoncker voor een eerste vreugde-uitbarsting in het Astridpark. Na een knappe aanval met onder andere Youri Tielemans, kapte Dendoncker Engels uit en trapte hij de 1-0 hard in het dak van het doel.

Club Brugge kwam aanvallend niet verder dan een vrije trap van Ricardo Van Rhijn en tien minuten voor de rust verdubbelde Kara de voorsprong van paars-wit met een rake kopbal op hoekschop. Bij de regerende landskampioen groeiden de frustraties en vlak voor de pauze viel het ook met een man minder. Ruud Vormer kwam veel te laat met een stevige tackle op Tielemans Hij kreeg een tweede gele kaart en mocht zo vroegtijdig gaan douchen.

Ook in de tweede helft was Anderlecht niet van plan het rustig aan te doen. Paars-wit trok meteen weer ten aanval en zorgde voor gevaar via Kara en Trebel. Ook Chipciu en Teodorczyk kwamen dichtbij de 3-0, maar hun pogingen gingen over. Club Brugge stond erbij en keek ernaar. Wesley kreeg nog een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar besloot over en na tachtig minuten zorgde invaller Jelle Vossen voor de eerste blauw-zwarte bal tussen de palen. Zijn kopbal eindigde recht op doelman Frank Boeckx.

Anderlecht boekt zo een uiterst belangrijke zege in play-off 1. Het heeft nu negen punten meer dan Club Brugge, de derde in de stand, en acht punten op de nummer twee AA Gent. De titelstrijd lijkt zo na vier speeldagen in een definitieve plooi te vallen.