RSCA riskeert boete na supportersincidenten

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond vervolgt Anderlecht na de supportersincidenten tijdens het bekerduel met Standard (0-1). Het stelt de club een minnelijke schikking voor van 2.000 euro.

De Clasico tussen Anderlecht en Standard van vorige week was er een op het scherpst van de snee. Supporters van Anderlecht gooiden in het begin van de tweede helft bekers naar Standard-speler Christian Luyindama die geveld op de grond lag. Enkele seconden daarvoor gooiden ze ook een vuurpijl op het veld. Scheidsrechter Luc Wouters stuurde de spelers daarom naar binnen.

Uiteindelijk kon de wedstrijd toch worden verder gezet. Maar een kwartier voor tijd was er opnieuw ophef. Vanuit de tribunes gooide iemand een beker bier naar Standard-coach Ricardo Sa Pinto. Die ging nadien nogal theatraal tegen de grond en werd daarvoor van het veld gestuurd. Ref Wouters liet de wedstrijd nadien nog doorgaan. Sa Pinto riskeert ondertussen een schorsing van twee weken.

Als het van het Bondsparket afhangt zal ook voetbalclub Anderlecht gestraft worden. Het stelt een minnelijke schikking voor van 2.000 euro. Als RSCA dat niet aanvaardt, zal de Geschillencommissie de zaak behandelen. Die zitting vindt dan volgende week dinsdag plaats. Anderlecht heeft tot zondag de tijd om te beslissen.