Roda-kapitein trekt naar Beerschot

Tom Van Hyfte zet zijn carrière voort bij Beerschot Wilrijk. Dat maakte de promovendus in de Proximus League zaterdag bekend op haar website. Van Hyfte tekende op het Kiel een contract van twee seizoenen.

De 31-jarige Van Hyfte speelde de voorbije acht seizoenen in Nederland. Na vijf seizoenen in Maastricht bij MVV volgden sinds 2014 drie seizoenen bij de buren uit Kerkrade, Roda JC. Daar schopte de Oost-Vlaamse middenvelder het tot 64 duels in de Eredivisie en werd hij kapitein. De club zelf verkeerde telkens in degradatienood. Na een veertiende plaats in 2016 volgde het afgelopen seizoen een zeventiende stek en nacompetitie. Daarin kon Roda zich slechts ternauwernood, en ten koste van gouwgenoot MVV, plaatsen voor een nieuw seizoen Eredivisie. 

Voor zijn periode in Nederland was Van Hyfte in de Belgische tweede klasse aan de slag bij VW Hamme (2004-2009). Voor Beerschot Wilrijk is Van Hyfte de vierde inkomende transfer. Eerder trok de club ook al Octavio (Botafogo), Karim Esikal en Charni Ekangamene (beiden Zulte Waregem) aan.