"Resultaten en goed voetbal combineren"

Met Hein Vanhaezebrouck heeft RSC Anderlecht een coach gevonden die perfect aan de filosofie van het huis voldoet. Het is nu aan Vanhaezebrouck om paars-wit opnieuw te doen swingen.

“Resultaat blijft belangrijk, ook als men goed voetbal wil zien. Maar ik wil beide combineren”, maakt de kersverse Anderlecht-trainer meteen duidelijk. “Mijn ambitie blijft hetzelfde: een vol stadion en supporters die tevreden.” Het verwachtingspatroon ligt hoog voor Vanhaezebrouck, die gekend staat om het mooie voetbal.

Zo veroverde Hein met AA Gent vorig jaar ook het hart van Herman Van Holsbeeck toen ze op 26 augustus op bezoek kwamen in Het Astridpark. “Anderlecht is nog nooit zo weggespeeld als in die eerste helft toen Gent hier op bezoek kwam”, aldus Van Holsbeeck. De wedstrijd eindigde toen op 2-2. “We hebben de afgelopen jaren zowel met bewondering als met afgunst naar het voetbal van AA Gent gekeken.”

Geen T2

Ondertussen zit Hein Vanhaezebrouck wel zonder assistent-coach, want zowel Yves Vanderhaeghe als Nicolas Frutos bedankte voor de positie. “Ik ben daar niet van verbaasd. Ik was al verbaasd dat Yves interesse toonde. Nu verschillende clubs zoekende zijn, zit hij misschien te wachten op een kans”, aldus Hein. “Met Nicolas was het een andere situatie. Ik heb hem gevraagd assistent te worden, maar de familiale situatie heeft daar ook een rol gespeeld.”