Red Flames verliezen eerste EK-match

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft in het Nederlandse Doetinchem op de openingsspeeldag in groep A op het EK vrouwenvoetbal haar eerste EK-duel ooit met 1-0 verloren van Denemarken.

Sanne Troelsgaard zorgde na amper zes minuten voor de enige treffer van de wedstrijd in Stadion De Vijverberg van tweedeklasser De Graafschap. Het was eerder een onverdiende en zure nederlaag, want op een zwak openingskwartier na lagen de Flames zeker niet onder tegen Denemarken. Vooral na de pauze waren er voldoende kansen om te scoren.

België-Noorwegen
Eerder vandaag opende Nederland voor eigen publiek het EK met een 1-0 zege tegen vice-Europees kampioen Noorwegen. De tweede speeldag in groep A staat donderdag op het programma. Om 18 uur kijken België en Noorwegen mekaar dan in de ogen in het Rat Verleghstadion van NAC Breda. Beide landen tellen na één speeldag nul punten en staan dus nu al met het mes op de keel.

Om 20u45 nemen Nederland en Denemarken het tegen mekaar op in het stadion van Sparta Rotterdam. De derde speeldag, met daarin België-Nederland en Denemarken-Noorwegen, wordt op maandag 24 juli gespeeld. De top twee van elke groep stoot dan door naar de kwartfinales.