Real wipt Bayern uit Champions League

Real Madrid heeft zich voor de 7e keer op rij geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De Koninklijke won - na verlengingen - met 4-2 van Bayern München. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer, weliswaar twee keer vanuit buitenspel.

De eerste helft ging aan een zinderend tempo op en neer. Bayern begon het best en kreeg een uitstekende kans via Thiago en Robben, maar beiden konden ze niet afwerken. Ook Real Madrid kreeg verschillende kansen om de score te openen, maar Ronaldo, Kroos en Ramos konden niet scoren. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft ging gewoon door op het elan van de eerste. Maar nu waren de meeste kansen voor Bayern München. Robben zag eerst nog een schot van de lijn gehaald, maar wat later dwong hij een strafschop af na een lichte tik van Casemiro. Topschutter Lewandowski aarzelde niet en zette de 0-1 op het bord.

Bayern was baas in de tweede helft, maar een kwartier voor tijd sloeg Real terug. Casemiro zette perfect voor en Cristiano Ronaldo stond op de goede plaats om de 1-1 binnen te koppen. Meteen het 101e Europese doelpunt voor de Portugees. Maar de zucht van opluchting was nog niet helemaal weg, of het stond al 1-2. Op een diepe bal van Bayern tikte Sergio Ramos de bal knullig voorbij z’n eigen doelman.

Op die manier dwong Bayern verlengingen af, maar die moesten ze wel afwerken met een man minder. Arturo Vidal ging stevig door op invaller Asensio en moest met een tweede gele kaart vervroegd gaan douchen. Desondanks nam Bayern het heft in handen in de eerste verlenging. Maar in het slot van die eerste verlenging kreeg Bayern het deksel op de neus. Ronaldo stond een voet buitenspel, maar werd niet afgevlagd. De Portugees twijfelde niet en trapte de 2-2 voorbij Neuer.

In de tweede verlenging ging Bayern helemaal kopje onder. Linksachter Marcelo rolde de hele Bayern-defensie op en legde opzij voor Ronaldo die z’n derde maar voor het binnentikken had. Maar ook bij dit doelpunt stond Ronaldo nipt buitenspel. Invaller Asensio strooide nog wat extra zout in de wonde en tekende voor de 4-2.