Real wint opnieuw het WK voor clubs

Voor het tweede jaar op rij heeft Real Madrid het WK voor clubs gewonnen. In de finale was de Koninklijke met 1-0 te sterk voor het Braziliaanse Gremio. Cristiano Ronaldo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Het WK voor clubs werd dit jaar gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten en is traditioneel de kans voor de kampioenen van de andere continenten om zich te meten met de winnaar van de Europese Champions League. In de laatste 10 jaar kon er nog maar 1 niet-Europese club het WK winnen.

In de finale stond Real Madrid, de winnaar van de Champions League, tegenover Gremio, de winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Armerikaanse tegenhanger van de Champions League. In het begin van de tweede helft brak Cristiano Ronaldo de ban voor Real: zijn vrije trap ging door de Braziliaanse muur in de korte hoek binnen. Real kreeg nog kansen, Modric trapte op de paal en Ronaldo zag z’n schot gestopt door de Braziliaanse keeper.

Hoe dan ook: de overwinning van Real kwam niet meer in gevaar. Voor Real is het al de vijfde trofee in 2017. Na de Spaanse titel, de Spaanse Supercup, de Champions League en de Europese Supercup volgt nu dus het WK voor clubs.