Real voorbij Napoli ondanks goal Mertens

Real Madrid heeft zich voor het zevende opeenvolgende jaar geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De titelverdediger won met 1-3 op het veld van Napoli. Eerder had het ook al de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen. Dries Mertens bracht Napoli nog wel op voorsprong, maar twee goals van Ramos – waarvan er één afweek op Mertens – en een late goal van Morata zorgden voor de Spaanse overwinning.

Het stadio San Paolo werd zes uur voor de aftrap al opengezet en de sfeer vooraf was zoals in de grote dagen van Napoli. De Italianen begonnen ook het best en halverwege de eerste helft bracht Dries Mertens – wie anders – Napoli op voorsprong. De Rode Duivel werd perfect aangespeeld door Hamsik en alleen voor Navas schoof hij de 1-0 binnen. Wat later kwam Napoli goed weg toen Ronaldo op de paal trapte. Maar vlak voor de pauze had het ook 2-0 kunnen zijn, maar Dries Mertens zag zijn schot ook op de paal belanden.

Na de pauze was het een ander verhaal. Real ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en dat kwam er ook na 51 minuten. Aanvoerder Sergio Ramos kopte een hoekschop van Kroos krachtig binnen. Amper vijf minuten later werd het nog erger voor Mertens en co. Op een nieuwe hoekschop kopte opnieuw Ramos de 1-2 binnen. Uit de herhaling bleek dat de bal nog afweek op het hoofd van Dries Mertens. Na dat tweede tegendoelpunt was de fut eruit bij Napoli. In de slotfase maakte Alvaro Morata er zelfs nog 1-3 van.