Real Madrid wint Supercup ondanks goal van Lukaku

Real Madrid heeft voor de vierde keer de UEFA Super Cup gewonnen. In het Macedonische Skopje haalde de Champions League-winnaar het van Manchester United met 2-1. Romelu Lukaku scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor zijn nieuwe club.

In de Phillip II Arena in Skopje mocht Lukaku zijn officiële debuut voor Manchester United maken. Mourinho liet Fellaini op de bank starten. United, met een goed kaatsende Lukaku, begon het best aan de wedstrijd, maar de eerste grote kans was wel voor Real Madrid. Casemiro zette zijn kruin tegen een hoekschop van Kroos, maar de bal keerde terug via de lat.

Buitenspeldoelpunt

De Champions League-winnaar voerde de druk op en kampeerde op de helft van United, wat halverwege de eerste helft tot een eerste treffer leidde. Carvajal verstuurde een gemeten voorzet richting Casemiro, die aan de tweede paal binnengleed. Uit de herhaling bleek dat de Braziliaan scoorde vanuit buitenspelpositie. De Koninklijke bleef de wedstrijd controleren, waarop United uitsluitend op counteren was aangewezen. Vanuit die positie waren de Mancunians nauwelijks gevaarlijk. Een kopbal van Lukaku werd eenvoudig geplukt door Navas.

United tapt in de tweede helft uit een ander vaatje zou u denken, maar niets is minder waar. Real Madrid kreeg meteen twee uitstekende kansen. De Gea dook een schot van Kroos uit de hoek, terwijl een andere poging van Marcelo in het zijnet verdween. United riep het onheil over zich af, want bij de derde kans was het wel raak. Isco zette een knap een-tweetje op met Bale en werkte zelf knap op: 2-0.

Aansluitingstreffer Lukaku

Mourinho greep in en bracht met Fellaini een breker in het elftal. United trok de kaart van de aanval, wat resulteerde in kansen. Pogba kopte op het uur van dichtbij op Navas, maar die pareerde knap. Lukaku had de rebound maar voor het binnenschieten maar knalde onbesuisd over doel. Vijf minuten later zette de Rode Duivel zijn fout recht. Navas stopte een afstandsschot van Matic, maar op de herneming van Lukaku had de Costa Ricaan geen verhaal: 2-1.

De Europa League-winnaar draaide de rollen om en drukte de Madrilenen in het defensief. Tien minuten voor tijd kreeg de ingevallen Rashford de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar oog in oog met De Gea schoof hij naast. Real bracht Ronaldo nog in de strijd, maar de Portugees speelde geen rol van betekenis meer. Asensio, een andere invaller, deed dat bijna wel nog. Carvajal dribbelde tot de achterlijn en legde perfect terug op z'n landgenoot, die centraal leek binnen te schieten. De Gea redde met een waanzinnige reflex. 

Het bleef 2-1, waardoor Zidane al zijn zesde prijs wint als trainer van Real Madrid. Romelu Lukaku verliest al de tweede UEFA Super Cup uit z'n carrière. In 2013 verloor hij ook al met Chelsea tegen Bayern München.