Real Madrid verdedigt Ronaldo

Real Madrid heeft officieel gereageerd op de beschuldigingen van belastingfraude aan het adres van Cristiano Ronaldo. De club heeft vertrouwen in haar sterspeler, zo staat te lezen in een mededeling. “Wij zijn ervan overtuigd dat onze speler Cristiano Ronaldo zal bewijzen dat hij onschuldig is.”

Dinsdag raakte bekend dat het Spaanse gerecht een onderzoek is gestart tegen Cristiano Ronaldo. De Portugees zou tussen 2011 en 2014 belastingen hebben ontdoken ter waarde van 14,7 miljoen euro. Hij zou dat gedaan hebben via een schijnfirma op de Britse Maagdeneilanden.

Real Madrid blijft achter haar speler staan. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat Cristiano Ronaldo zijn fiscale verplichtingen altijd is nagekomen. Sinds zijn komst in 2009 heeft hij steeds de wil getoond om zijn belastingen te betalen. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij onschuldig zal bevonden worden tijdens het proces. De club hoopt dat gerechtigheid snel geschiedt zodat zijn onschuld zo snel mogelijk kan worden aangetoond.”