Portugal kan niet winnen op Confed Cup

Europees kampioen Portugal heeft z’n eerste wedstrijd op de Confederations Cup in Rusland niet kunnen winnen. Ronaldo en co speelden 2-2 gelijk tegen Mexico, de kampioen met Midden-en Noord-Amerika. De gelijkmaker van Mexico viel pas in de toegevoegde tijd.

De wedstrijd in Kazan begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de zware bosbranden in Portugal. Het was de Europese kampioen die ook het best begon. Ronaldo trof de lat, maar in de rebound kon André Gomes wel scoren. Het doelpunt werd echter door de video-ref afgekeurd voor buitenspel. Het is meteen de eerste keer dat een video-ref tussenkomt in een groot tornooi.

Wat later kon Portugal toch z’n overwicht in een voorsprong omzetten. Ronaldo verslikte zich in z’n dribbel, maar behield tussen drie Mexicaanse verdedigers wel het overzicht: z’n assist voor Quaresma was perfect: 1-0. Niet veel later hingen de bordjes alweer in evenwicht. Vela zette voor en Javier Hernandez – beter gekend als Chicharito – kopte de 1-1 binnen.

Na de pauze was er lange tijd niet veel te zien. In het slot van de tweede helft schakelde Portugal toch een versnelling hoger en dat leverde ook een doelpunt op: een schot van rechtsachter Cédric week licht af en verdween voorbij de Mexicaanse doelman Ochoa in doel: 2-1. Portugal leek gewonnen spel te hebben, maar in de toegevoegde tijd kopte PSV-verdediger Hector Moreno toch nog de 2-2 binnen. Door het gelijkspel tussen Portugal en Mexico is Rusland de leider in groep A. De Russen wonnen gisteren met 2-0 van Nieuw-Zeeland.