Poetin: "Voetbal moet verbinden"

De Russische president Vladimir Poetin heeft voor de openingsmatch van de Confederations Cup in Sint-Petersburg het verbindende karakter van de voetbalsport in de verf gezet. "Voetbal is bedoeld om landen en werelddelen te verenigen", aldus de Russische president tijdens een speech voor aanvang van de partij tussen Rusland en Nieuw-Zeeland.

"Voetbal moet verbinden", zei Poetin, "en moet waarden als eerlijkheid en fair play uitstralen. Ik ben er zeker van dat onze gasten tijdens de Confederations Cup een open Rusland zullen ervaren."

Vandaag is met Rusland tegen Nieuw-Zeeland de aftrap gegeven van de Confederations Cup, de traditionele generale repetitie voor het WK 2018. Aan het toernooi nemen naast het gastland nog de wereldkampioen en de zes kampioenen van de regionale voetbalbonden deel.

Rusland neemt het in groep A op tegen Nieuw-Zeeland (Oceanië), Portugal (Europa) en Mexico (Noord- en Centraal-Amerika). In groep B moet wereldkampioen Duitsland voorbij Chili (Zuid-Amerika), Australië (Azië) en het Kameroen (Afrika) van bondscoach Hugo Broos.