Origi eert zijn vader met deze filmpjes

Terwijl hij bij Wolfsburg weer naar zijn beste niveau toegroeit, vertelt Divock Origi op Instagram zijn verhaal naar de top. Daarin speelt vader Mike Origi een belangrijke rol: “Als ik zie wat hij allemaal heeft opgegeven, daar krijg je tranen van in de ogen.”

Mike Origi is een voormalig Keniaans voetballer. In de jaren negentig kwam hij naar België waar hij speelde bij o.a. KV Oostende, KRC Harelbeke, RWDM en KRC Genk, waarmee hij kampioen speelde. “Ik heb hem altijd gezien als een rolmodel”, vertelt Divock. “Hij heeft me de passie gegeven voor het spel. Er zijn geen woorden voor om onze band te beschrijven. Die is gewoon puur.”

Mike zelf is heel trots op zijn zoon. Niet alleen op de voetballer die hij is, maar ook op de mens. “Hij kan het leven leiden dat hij wil, maar toch heeft hij ervoor gekozen om nederig te zijn. Dat vind ik heel positief. Ik ben een trotse vader en ben blij dat ik ervoor gekozen heb om hier te blijven.”

“In Kenia krijgt je niet dezelfde kansen als hier. Het was voor hem dan ook beter om hier te blijven. Technisch vind ik hem véél beter dan mij. Hij is ook sneller. Wat hij soms met de bal doet, wow! Dan denk ik: ‘Waar heb je dat geleerd?’” Voor Divock is zijn vader zijn grote voorbeeld. “Ik keek vroeger naar video’s van hem.”

Meet my dad.

Een bericht gedeeld door Divock (@divockorigi) op